Proef Les

Als u wilt weten of golf misschien iets voor u is, dan kunt u een proefles boeken.

Lesduur: 1,5 uur
Onderdelen: Putten / swing
Locaties in heel Nederland

€25,00

Meer info

Leer Golfen

In deze cursus van 5 x 2 uur zal er gewerkt worden naar een kleine of grote baanpermissie.

Lespakket:DVD ter voorbereiding op de lessen of als naslagwerk thuis en een Golfpas.

€185,00

Meer info

GVB cursus

U kunt de GVB cursus volgen als u reeds in het bezit bent van baanpermissie.

Lespakket: Boek “Golfregels en vragen voor het GVB examen ter ondersteuning”

€195,00

Meer info

GVBETER cursus

Bent u al in het bezit van het GVB? Dan is de GVBeter cursus voor u een aanrader!

5 lessen van 110 minuten.
DVD en Werboek " In 9 lessen je Handicap verlagen"

€210,00

Meer info

gvb-cursus

GVB examen

Op de meeste golfbanen in Nederland en in het buitenland heeft u als golfer minimaal het GVB nodig om te kunnen spelen op de golfbaan. GVBexamen.nl is de plek voor het halen van uw Golfvaardigheidsbewijs (GVB)! De GVB examens worden in heel Nederland gehouden.

Wat kost het GVB-examen?

Het examen bestaat uit een vaardigheidstest en theorie- en praktijkgedeelte. Een volledig GVB examen kost gemiddeld tussen  € 50 - € 100,00 p.p.
Hierbij inbegrepen zit vaak  de registratie bij de NGF, waardoor u na slaging meteen een GVB-pas ontvangt.
De kosten voor een theorie-examen bedragen tussen  € 20 en € 40,00  en voor een praktijkexamen tussen  € 30 en €60 euro.
Indien u onverhoopt niet slaagt, blijven de kosten voor het praktijkexamen gelijk. Een herkansing voor het theorie-examen kost dan € 15.


Het theorie-examen

Om te slagen voor het GVB examen dient u op de hoogte zijn van de golfregels en etiquette. Gedurende het theorie-examen krijgt u 60 minuten voor het beantwoorden van 20 meerkeuzevragen. Van de 20 meerkeuzevragen dient u tenminste 15 vragen goed te beantwoorden om te slagen. Voordat u deel kunt nemen aan het praktijkexamen, moet u eerst geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Een manier om u voor te bereiden op het GVB examen, is deelname aan de GVB theorielessen. Tevens kunt u gratis online een theorie-examen oefenen. Het is tevens verstandig om de volgende zaken aan te schaffen: het groene regelboekje, het kleine regelboekje en de DVD met Golfregels (met voorbeeldexamens). Het groene regelboekje en de DVD helpen u bij het bestuderen van alle golfregels.

Vaardigheidstest

Vanaf 2011 zal het examen een extra onderdeel bevatten, de vaardigheidstest. U dient deze test goed af te ronden voordat u op kunt gaan voor het praktijkexamen.

Slagen

5 slagen recht vooruit. Dames dienen 4 slagen ten minste 80 meter ver te slaan. Heren dienen 4 slagen ten minste 100 meter ver te slaan. De breedte van het landingsgebied is 30 meter. Approaches 5 approaches vanaf 20 meter van de hole en ruimschoots buiten de green. Ten minste 3 slagen dienen binnen 6 meter van de hole te eindigen. Putten 5 holes putten over een afstand van 8 meter van de hole (eventueel 5 maal naar dezelfde hole vanuit verschillende richtingen), in maximaal 15 slagen.

Het praktijkexamen

Gedurende het praktijkexamen speelt u vier Par-4 holes. Een examinator beoordeelt aan de hand van uw score én uw gedrag op de golfbaan uw golfvaardigheid. De slagen van de 3 best gespeelde holes worden bij elkaar opgeteld en deze dient maximaal 10 slagen boven Par te zijn. Het aantal slagen over 3 holes mag dus maximaal 22 zijn. Tijdens het praktijkexamen heeft u het volgende nodig: golftas met clubs, golfschoenen, ballen, pitchfork en tees.

GVB cursus Formulier


Schrijf uzelf in voor de GVBcursus op één van de 60 locaties in Nederland. U ontvangt van ANWB Golf een bevestiging en alle aanvullende informatie zodra uw aanmelding is ontvangen.
Het cursusbedrag (€195,00) hoeft u NIET online te betalen, u ontvangt na uw aanmelding daarover informatie.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

anwb1

ph-golfwear

pinhigh

logo-tjk